Hookipa first session... Stoked!!!

Tjena!
 
Dom tre senaste dagarna har det varit vind och surf full on!
idag gjorde jag min premier på hookipa. Helt sjuk gött! och blev snabbt avslappnad och kunde köra bra för att vara första gången.
 
Hookipa är världens kännaste Vindsurfing spot. Att segla på hookipa är något man måste ha gjort någon gång under livet om man är en Vindsurfare. Det är en av dom större grejerna man kan göra och hookipa är ett av de extremaste spotsen. just under våren här på Maui så är alla proffs och trännar här på Maui. Och då kör såklar alla Hookipa. Även därför är det väldigt coolt att köra på hookipa och se alla proffsen rippa.
 
Hookipa har varit ett legendariskt spot sedan man började vindsurfa där runt 1970 talet.
alla dom störrsta proffsen har lärt sig allt de kan i hookipas vågor.
 
Men det är inget lätt seglat ställe... man kör en 3-6 m (ibland större) våg som är så stark så dom kan dra din utrsuting ur händerna på dig hur lätt som helst. och när du crashar så är det bara 10 m in till massa stenar och därmed prylarnas död... det är heller inte ofarligt för dig själv. Man kan lätt fastna med en fot och bryta benet mm... därför är det inget lätt ställe att köra på. du måste veta vad du gör och våga våga.
 
här är några bilder på mig från idag när jag kör hookipa...
 
 
 

// Gustav Häggström SWE - 7
 
 
 

first Session

Tjaa!
Nu är man igång.
 
Dom två senaste dagarna har vi har haft fullt upp här på maui. vi har hunnit med både att surfa och filma lite jobb grejer. Kommer mer om det i ett annat inlägg...
 
två dagar med vind och surf. riktig gött att äntligen känna ingen sig på maui. Vinden är på G och de är riktigt gött häng här just nu! Jag har lärt känna många nya sköna snubbar dom senaste dagarna. Riktigt kul.

Atmosvären här på Maui är bland de bästa som finns. Surfing är som en nationall sport här. Inte som sverige, där ingen vet vad det handlar om och man stänger parkeringar mm för att få bort surfarna. Här på Maui handlar allt om surfing. Det är en surfares dröm. Att få leva på en plats där alla fattar att vindsurfing går före allt.
alla som älskar surfing/ Vindsuring som reser till Maui kan aldrig sluta komma tillbaka. Det kan man se som ett bevis på att Maui är surfarnas paradis.
 
Här har ni några Random kort från tiden här på maui hitills! inget surf än men imorgon blir det nog surf på hookipa och då kommer det bilder!
 
 
 
// Gustav Häggström SWE - 7

Maui 2013 - Framme

Tja!
 
Nu är vi äntligen framme på Maui. efter 32 timmars resande, mellanlandat i London och LA, fått fel bil och inte haft någon adress till huset vi ska bo i så kunde vi äntligen lägga oss i sängen och somna.
 
Maui är ett dröm ställe för en Vindsurfare som mig. Maui, Hawaii är nog världens surf mekka. alla dom bästa surfarna kommer till Maui på våren för att surfa och ha ''photoshoot'' med dom stora Vindsurfing märkena.
det som är så coolt med vindsurfing kändisar är att de är inte så konstigt att komma så nära så man till och med tar i hand med dem. även om ett vindsurfing proffs här skulle kunna motsvara mikael jackson för dig som inte är vindsurfare.
 
 
Att äntligen vara framme och ha en månad framför sig nu är helt sjukt gött!
 
Kolla in lite bilder från resan hittils. inget redigerat men är så sjkt trött så ni får nöja er.
 


// Gustav Häggström SWE - 7
 
 

Bräda till salu!!!

Säljer min Fanatic Quad TE 72L bräda!!!
Pris: 2500Kr

För mer info eller om du är sugen på att köpa den kontakta mig på
Mail: Gustav.haggstrom1@gmail.com
 
http://www.surfzone.se/kop-salj/visa-annons/807/fanatic-quad-te-2011-bra-pris/
 
// Gustav Häggström SWE - 7