Hawaii

Jag har sedan 2009 hunit åka till Hawaii tre gånger. därför vet jag mycket om hawaii. Därför tänkte jag berätta lite mer om Hawaii för er. Och så det ska bli lite roligare för er som inte Surfar!
 
Så här kommer episod #1.
 
Hawaii är en av USA:s femtio delstater och ligger i det nordöstra Oceanien i de centrala delarna Stilla Havet. Hawaii består av flera hundra öar och det finns åtta huvudöar: Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lãnai, Kaho'olawe, Maui och Hawaii. Ön Hawaii är den största och kallas för den stora ön. Öarna ligger mycket ensligt belägna.


Det bor knappt 1,3 miljoner invånare på Hawaii. De flesta bor på ön Oahu. Man talar engelska och hawaiianska på öarna, men pidgin är också vanligt. Pidgin är en blandning mellan kreolska och engelska. 56 % av invånarna är asiater, ungefär en fjärdedel består av polynesisk ursprungsbefolkning och de etniska vita utgör drygt 40 % av befolkningen. Religionen är extremt blandad bland befolkningen. Kristendomen är en av de större men utgörs inte mer är 29 % av befolkningen.

Statens huvudstad är Honolulu. Det är områdets största stad och rymmer 371 000 invånare. Staden är belägen utmed Oahus södra kust, men ofta räknar man in hela ön i stadsområdet.

Hawaiiöarna är av vulkaniskt ursprung och ligger som ett pärlband i havet. Högsta punkten är Mauna Kea som reser sig 4 205 meter över havet. Mauna Kea är en vulkan som utgör en del av ön Hawaii. På toppen råder tundran och det kommer ibland snöfall. Om Man skulle mäta bergets höjd från havsbotten så är det högre än Mount Everest.
 
// Gustav Häggström SWE - 7

Kommentarer
Postat av: Kira

hihih visste du allt det själv älskling? sötnos duktig du är <3

2013-04-03 @ 18:52:06
URL: http://kirauhlin.com

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback